Restauranter

Verdens beste restauranter

Hvert eneste år kjemper restauranter i toppklassen om tittelen ”verdens beste restaurant.” Noma i København har hatt denne tittelen i mange år på rad, og har vært et stort forbilde for vår egen restaurant i verdensklasse – Maaemo. Men i år kom Noma til kort, og det var Osteria Fransescana i Modana, Italia, som kom seirende ut av den prestisjetunge kåringen. Man er svært heldig om man får bord på denne restauranten, eller en av de andre restaurantene som topper listen, da det fort kan ta flere måneder å få en reservasjon.

Prestisjetunge kåringer av restauranter

Restaurant Magazines kåring er en prestisjetung kåring som restaurantverden virkelig bryr seg om. Denne kåringen er nesten like viktig som Michelin-guiden, selv om den ikke har helt den samme tyngden. Det er fortsatt Michelin-stjerner det virkelig tales om i restaurantverden, og  som verdens beste kokker streber etter å få. Man kan få fra én til tre stjerner i Michelin-guiden, eller man kan få en såkalt Bib Gourmad som deleres ut til restauranter som serverer bra mat til en rimelig penge. Oslos restaurant Smalhans fikk denne utmerkelsen for aller første gang i år, noe det norske anmelderkorpset syntes var på sin plass.

Maaemo i Oslo

Oslo er hjem til en restaurant i virkelig verdensklasse, nemlig Maaemo. Maaemo fikk to Michelin-stjerner på første forsøk, og i år fikk de endelig sin tredje stjerne. Denne tredje stjernen betyr at det er verdt å reise til Oslo kun for å spise på denne restauranten. Men billig er det ikke, og det kan fort koste opp mot 8000,- per snute, hvis man inkluderer den fantastiske vinmenyen i prisen. Men måltidet er en opplevelse for livet, og for alle som er ekstra interessert i mat, vil det være verdt hver eneste krone. Mange turister kommer til Oslo for å spise på Maaemo.