Okategoriserade

Utenlandske kokker i Norge

Norge er et ganske spesielt land, også når det gjelder mat. Lenge har vi ikke hatt noen spesielle kjente mattradisjoner her, men det skyldes egentlig at vi ikke verdsetter matkunsten vår på lik linje med de kulinariske kjøkkenene vi kjenner fra utlandet. Tradisjonell kost med blanding av sild og grøt er ikke noe vi er så stolte av. Samtidig har vi noen av verdens beste kokker som lager de deiligste retter av nasjonens mange særegne ingredienser. Breiflabb, tare, surna melk og kråkeboller blir til de utroligste retter.

De norske kokkene har noen forbilder som de har lært av. Enten det er Bocuse, Auguste eller Lorentis, så har de norske lært gjennom å ta fra de utenlandske og gi til det norske publikum. Men hvilke utenlandske kokker har gjort nordmenn av seg og skapt en symbiose av delikatessene som fins i den norske naturen? Her skal vi se på noen av dem.

Pascal Depuy

Man kommer ikke unna den franske pâtissierekokken Pascal Depuy. Han kom til Norge som 20-åring og har den anerkjente sjokoladefabrikken Pascal i Oslo. Han bruker selvfølgelig norske råvarer til sine delikatesser som har skapt stor oppmerksomhet landet over. Han er spesielt kjent for sine renommerte macaroner og petit fours. Hans bryllupskaker er også svært populære.

For å starte opp sin egen restaurant trenger man startkapital. Dette kan være oppsparte midler, eller investeringslån fra banken. Slike lån har litt høyere rente, men søker man på låne-penger.com, så kan man velge mellom ulike typer lån som passer best for å starte opp virksomhet.

Roger Joya

Roger er norsk statsborger, men har sine aner fra Fillipinene. Hans utrolige reise er verdt å skape film av. Han startet som en oppvasker og løpegutt på kjøkkenet i en lokal restaurant. Senere dro han ved hjelp av egne oppsparte midler til Japan for å gå i lære hos de beste sushikokkene i verden. Etter mange år som lærling, bestemte han seg for å ta kokkekunsten til Norge. Her driver han i dag sin Michelin-restaurant Omakase i Stavanger.

Jaques Demircan

Den franske kokken ble betatt av den norske landsbygda og startet sitt eget gatekjøkken. Som kokk med sin egen restaurant i Paris, bruker han sommerhalvåret til å slappe av i de norske omgivelsene som er en helt annen hverdag. Campingsplassen ligger ved E6 og her serverer han sine delikatesser som handler om burgere med fransk vri.

Elsker man å kokkelere, er det alltid behov for dyktige og kreative ildsjeler.