Okategoriserade

Spis deg til muskler

Om du liker å trene, vandre lange turer eller bare er ganske fysisk aktiv, vet du sikkert hvor viktig sunn kost er. Drivkraften vår er et godt kosthold, som kan gi oss energi til dagen, som venter oss.

Hvis du trener for å bygge opp muskler er det viktig at du spiser den riktige kosten også ellers kommer du ingen steder. Det er lurt å bygge opp muskler til en lengre vandretur og at man også spiser riktig på turen. Da blir vandreturen mer suksessfull, og ikke en tur med smerter og at man blir utslitt for fort.

 

Spis deg stor og sterk…
Dette vi hører vi nesten hver dag som barn. Men det er sant. Vi har bruk for mat. Og mye av det, så lenge det er det riktige.

For å bygge muskler og bli sterkere er det viktig å innta en proteinholdig kost. Masse kjøtt, kylling og egg. Men også karbohydrater, som ris eller pasta er viktig. Utover det er det viktig at kosten er variert og at man verken spiser alt for mye eller alt for lite. Fokuser på mettede fettsyrer fram for umettede. Mandler, avokado og fet fisk er veldig bra for kroppen når du trener. Det er også viktig at man spiser flere ganger om dagen. Mange som trener, spiser også gjerne et restitueringsmåltid etter trener, hvilket hjelper med å restituere musklene og dermed mer styrke på lengre sikt. En banan, kakao eller en proteindrikk er bra som et mellommåltid. Dette kan også tas med på vandreturen. Og vil gi deg ekstra energi, når du begynner å bli sliten.

 

Kost + trening = suksess
Sammen med maten er det jo selvfølgelig treningen, som er viktig. Du kan enten trene i et treningssenter med veiledning fra en profesjonell. Vil du heller trene hjemme, er det heldigvis også en mulighet. Du kan investere i treningsutstyr til å ha hjemme og lage et treningsprogram enten alene eller med hjelp fra eksperter. Det kan være lurt å tilpasse kostskjema med treningskjema, da de fungerer best sammen. Det finns flere steder på nettet, hvor du kan finne treningsutstyr – prøv for eksempel de populære kettlebells, som gir deg styrke og koordinasjon – klikk her om du vil se på treningsutstyr online.

Følger du et program, som er satt sammen til å nå dine mål, er det lettere å holde seg motivert. Hvis du føler at det blir vanskelig alene, kan det lønne seg å overbevise en venn eller kjæresten om å hoppe med på samme vogn som deg. Slik at dere spiser på den samme måten – det blir også billigere i lengden.