Restauranter

Resturanter i Oslo

Norges aller beste restauranter ligger i Oslo. Det finnes selvsagt også et par gode restauranter i byer som Bergen, Stavanger og Trondheim, men det er likevel ikke til å komme bort i fra at de aller beste restaurantene finner man i hovedstaden. Her skal du få en liten oversikt over de beste av de beste.

Maaemo

Med sine tre Michelin-stjerner så troner Maaemo helt på toppen av pallen i restaurant-Norge. Selv om det er dyrt å spise her, og noen spøker med at man må ta opp forbrukslån for å få råd til det, er dette vel verdt det. Et måltid hos Maaemo er et måltid du kommer til å huske for resten av livet, og noe helt annet enn hva man får på alle andre restauranter. Når man tenker på hvor mange som faktisk jobber på kjøkkenet kontra hvor mange gjester det er på en kveld, så forstår man fort at det faktisk ikke er så dyrt heller. En av de mest kjente rettene fra Maaemo er sjøkrepsen som er helt himmelsk. Man kan selvsagt velge vinpakke ved siden av hvis man ønsker det, og det bare øker opplevelsen enda ytterligere.

Bass

Hos Bass er det hverken like fancy eller like dyrt som Maaemo. Bass er mer en nabolagsrestaurant med god stemning, og kelnere som husker deg om du har vært innom før. Her finner du småretter laget på sesongens råvarer, og derfor forandrer også menyen seg ofte. Restauranten har fått mange gode anmeldelser, og får også ofte skryt for et godt vinkart – som selvsagt inneholder mange naturviner. Bass finner du på Løkka, Oslos hippeste bydel.

Illegal Burger

Noen ganger ønsker man rett og slett ikke et fancy måltid, men bare noe som er skikkelig digg – ja, rett og slett god, gammeldags kosemat. Da er Illegal Burger en fin favoritt. Her får man skikkelig gode burgere, og man kan velge mellom kjøtt, fisk og vegetar. Det er få burgerplasser hvor man har så godt utvalg som dette, og man finner alltid en ny favoritt om man ønsker å prøve noe nytt.

Andre gode restauranter

Listen over andre gode restauranter er for lang til å inkludere hele her, men er er en liten smakebit:

  • Smalhans
  • Brutus
  • Kolonihagen
  • Lofthus
  • Kolonialen
  • Villa Paradiso
  • Galt
  • Kamai

Street food

De siste årene har også konseptet street food tatt av i hovedstaden, og man finner trillende kjøkken over nesten hele byen. På Youngstorget spesielt finnes det mange food trucks, og 4 Gringos er alltid et godT valg. Denne food trucken serverer digg taco med godt tilbehør. Andre food trucks som det er verdt å sjekke ut er: Anne på Landet og Go’Grilla.

Som du ser byr Oslo på mye god og variert mat, man kan rett og slett spise seg gjennom hele verden i én og samme by.