Restauranter

Restaurant Laksestua

En av de mest trafikkerte turistveiene i Norge strekker seg nordover, gjennom vårt største fylke – Finnmark. I Finnmark ligger opplevelsene som perler på en snor, sommer som vinter. Finnmark er Norges største fylke, og er større enn vårt lille naboland Danmark, og sju av våre andre fylker samlet. Den største byen i Finnmark finner vi ganske langt sør i fylket, og byen heter Alta. I Alta er det mange spennende opplevelser, og en av opplevelsene du ikke vil gå glipp av, er et besøk til restaurant Laksestua. Laksestua er en del av det populære opplevelsessenteret som heter Sorrisniva. Navnet betyr ”brusende strøm”, og vi kan love dere noen brusende smaksopplevelser i restauranten deres, Laksestua.

Spennende opplevelser du neppe har sett maken til!

Det spiller ingen rolle om du reiser alene, sammen med familie, kolleger eller venner. Uansett motivasjon og mål med din reise, så bør dere unne dere et stopp hos Sorrisniva og Laksestua. HarNothern light over small villag at night. Aurora Borealis dere virkelig lyst på opplevelser utenom det vanlige, så bør dere kombinere besøket til Laksestua med andre aktiviteter, som dere finner på opplevelsessenteret i Norges kanskje flotteste villmarksfylke. Blant aktivitetene dere kan oppleve på Sorrisniva finnes både nordlysjakt, snøscootersafari og reinsdyrkjøring. Om sommeren er det laksefiske, midnattsol og elvebåtsafari. Og for de som virkelig har lyst på en helt unik og spesiell opplevelse, så må dere avslutte besøket med en overnatting i Sorrisnivas helt eget is-hotell. Det er ikke en varm opplevelse i en myk dobbelseng med et deilig bad. Men det er virkelig en varm opplevelse for sjelen, som du neppe vil glemme. Der finner du 30 soverom, is-bar, is-galleri og isskulpturer. Alt sammen, til og med sengene, er laget av is. Og føler du deg i det romantiske hjørnet, kan dere gifte dere i en helt spesiell atmosfære, i is-hotellets is-kapell. Bare husk at bruden bør ha lekre vinterstøvler, heller en høye stilletter. I is-hotellet finner du ikke laminatgulv og røde løpere, men spesielle is-gulv i en gjennomført og spesiell stil!

Sesongbaserte smaksopplevelser laget av de beste råvarene

I restaurant Laksestua finner du mange flotte retter. Her kan dere velge både smaksfulle lunsjretter og 4-retters selskapsmenyer. Kjøkkensjefen på Laksestua heter Johnny Trasti, og i 2009 mottok han prisen for ”årets kjøkkensjef”, utdelt av Norges Kokkemesteres Landsforening. Rene og gode råvarer av høy kvalitet fortjener å bli behandlet med respekt, og det er noe som kokkene på Laksestua er gode til. Alle rettene er sesongbaserte, og gjenspeiler de råvarene som er typiske for den gitte sesongen. På Laksestua får du selvfølgelig både fisk og kjøtt, og særlig laks og rein. De har et eget bakeri som sørger for kaker og brød til sine gjester, og all maten er lokal og kortreist. Grønnsaker og urter henter de fra faste gårder i nærmiljøet. Kjøttet slaktes og parteres av kokkelaget til Laksestua. Det er virkelig få steder som kan måle seg med de fantastiske opplevelsene du vil få, når du legger inn et av dine stoppested til Laksestua og Sorrisniva. Her er du garantert eksplosive opplevelser for både sjel og gane!