Restauranter

Raspeballer, lapskaus og kjøttkaker. Den gode, norske maten

Flere og flere nordmenn slår nå et slag for den gode, norske maten. Kanskje du selv rydder plass til noe av den på middagsbordet ditt denne uken?

I løpet av de siste ti årene har nordmenn blitt uhyre mer matbevisste. Det begynte på slutten av 1990-tallet, og siden har mat-interessen skutt i været. Og i dag er det vel enklere å skaffe seg en autentisk italiensk pastarett på en norsk restaurant enn det er i Italia? De norske tradisjonsrettene er det likevel noe vanskeligere å få øye på, spesielt om en ser etter norske matretter laget fra bunnen av, og på en god måte.

Den norske tradisjonen

Men flere og flere mener altså at det kan være lurt å ta vare på de gode tradisjonene, vel og merke dersom en tar vare på de aller beste tradisjonene. For den norske tradisjonsmaten er vel i de fleste tilfeller såpass enkel at den er nødt til å lages fra bunnen av, og på en skikkelig måte, dersom den skal ha kvaliteter.

Ta dette med lapskaus, for eksempel. En veldig umoderne rett, og de fleste som tenker lapskaus ser kanskje for seg hermetikk-bokser med lys og brun lapskaus som er blitt til på et par minutter ved en av våre store matfabrikker. Eller kanskje også enkel lapskaus kjøpt i ferskvaredisken på supermarkedet. En hermetikk-lapskaus kan aldri bli så god som en hjemmelaget variant, og om en tar seg bryet med å lage en lapskaus helt fra bunnen av vil du merke hvor gode de enkle, norske rettene kan være.

Kjøttkaker

Et annet eksempel er kjøttkaker. En god kjøttkakemiddag består av tre ting: Kjøttkaker, saus og poteter. Joda, du kan selvsagt legg til kokt kål eller kålstuing, eller kokte erter eller ertestuing, men de essensielle ingrediensene er likevel de tre førstnevnte. Om du velger ferdiglagde kaker, ferdiglagd saus, og kanskje til og med ferdigkokte poteter, har du et mindre godt måltid i vente. Om du tar deg den halvtimen det tar å lage dette fra bunnen, blir smakene helt annerledes. Ikke minst opplever du dette på kjøttkakene, men en virkelig god saus kan også ta pusten fra de fleste. Du lager en god, brun saus ved å brune smør og mel på svak varme, for deretter å ha i kraft fra buljongterning eller utkoket av pannen du stekte kjøttkakene i.

Rabattkoder fra Coupii

Er du forresten en av dem som har begynt å samle på rabattkoder? Dette har tatt helt av i det siste, som for eksempel med Coupii’s rabattkoder til Gardinshoppen. På slike steder kan du finne en rekke forskjellige rabattkoder som vil gi deg gode rabatter i en rekke nettbutikker. Uansett hva du ser etter, om det er kjøkkenredskap, stekepanner, eller noe annet, så er det fullt mulig å finne gode rabattkoder som du kan bruke for å spare penger.

Klikk deg inn på rabattkode-sidene vi nevnte her allerede i dag, for å finne de kodene som er lagt ut nylig. Det er lurt å sjekke denne siden flere ganger i uken!