Restauranter

Nordkapp – en opplevelse for livet

Gastronomi i nord
Nord-Norge har lange mattradisjoner. Det har å gjøre med det kalde været, og begrensede tilgangen til matvarer. Havet fryser ofte til is og gjør det vanskelig å fiske, mens jaktmulighetene er ekstremt sparsomme. Samtidig har folk bodd her i mange, mange år. Ikke bare bodd, men også bygd hus, byer og god infrastruktur. Det siste tiåret har tilstrømningen av turister vært enorm, spesielt til Nordkapp. Nordkapp er mest kjent for å være den nordlige spissen av Europa. Du kommer rett og slett ikke lenger nord enn som så uten å bruke skip (Svalbard og Jan Mayen er øyer lenger nord). Men man må jo både sove og spise i området, så hvilke alternativer har man?

 

Nordkapphallen
Er du først på Nordkapp, må du stikke innom Nordkapphallen. Dette er et must. Gavebutikken med magneter og andre suvenirer er viktig, men du kan faktisk også spise i hallen – med utsikt over Barentshavet! Prisene er noe stivere enn i Honningsvåg, Gjesvær og Skarsvåg, men så får du med deg en uforglemmelig opplevelse.Nordkapp – en opplevelse for livet 22

 

Skarsvåg
Nærmere på Nordkapp kommer du ikke. Skarsvåg er et bitte lite sted, men også her finner du god mat med en spesiell, nord-norsk atmosfære. Stikk innom Nordkapp Jul og Vinterhus – der er det alltid god stemning. Etter et par drammer blir du sikkert kjent med lokalbefolkningen også.

 

Gjesvær
Lengst vest på Magerøya finner du Gjesvær, med lokale Barents Grill som er verdt et besøk om sommeren. De hyggelige karene bak Barents Grill kan også hjelpe deg med overnatting i nærområdet (flotte hytter), samt ta deg med på fisketurer og cruise i de vakre havnene rundt Nordkapp. Husk gummistøvlene! Er du smart, kjøper du et par gummistøvler før du tar turen, det kalde nord kalles tross alt også det våte nord. Og hvor ellers kan du gå på fine restauranter med gummistøvler uten å vekke oppsikt?

 

Honningsvåg
Dette er det nærmeste man kommer en by helt der oppe i nord. Honningsvåg har kanskje bare litt over to tusen innbyggere, men her finner du flere gode spisesteder. Arctic Sans er trolig det mest tradisjonsrike stedet i byen, med retter som torsketunger og kongekrabbe på menyen. Vil du smake lokal kongekrabbe kan du besøke King Crab House midt i sentrum. Rimeligere priser (dog fortsatt dyrt), og utsøkt mat du neppe vil glemme.