Restauranter

Hva en hytterestaurant trenger

Maten
Det finnes mange hytterestauranter der ute, alle i forskjellig stil og på forskjellig sted, men med samme fokus. Her skal man bli ett med naturen, høre skogens lyder og spise mat som passer inn med omgivelsene. Dermed er det veldig viktig for eieren å skape den perfekte atmosfæren der alt er i samsvar.
Nå er det ingen spesielle regler for mat på hytterestauranter, men et par utfordringer må man lære seg å håndtere, for eksempel er det vanskelig å ordne leveranser av ferske råvarer, spesielt om man befinner seg langt borte fra sivilisasjonen. Da er det viktig å sette opp gode løsninger, så mange lager egne urtehager og gror de enkleste grønnsakene i selve hytta.
Urnorsk mat er mest populært på hytterestauranter, og som regel er det flere retter som må serveres etter hverandre for å skape den perfekte opplevelsen.

Mature Couple Walking Hand in Hand and Laughing Together Beside a Lake

 

Interiøret
Er man langt borte fra byen, på en hytte, må innredningen og interiøret være passende. Man vil ikke ødelegge denne følelsen for sine gjester, men i stedet understreke roen og øke komforten. Mye spørs på hvordan bygningen er lagd – snakker vi ordentlige trehytter med stammer som er synlige fra innsiden, er det best å la ting være som det er for å vise den naturlige siden av interiøret.

 

Snakker vi rene, bare vegger eller tapet, er det bedre å kjøpe inn flotte veggbilder som skaper stemning. Dermed får man en mer genuin følelse og maten smaker faktisk bedre. Folk forventer å komme seg bort fra sivilisasjonen når de besøker hytterestauranter – derfor må du som eier gjøre alt i din makt for hjelpe dem med dette.

 

Servicen
Byfolk har sine fordommer om menneskene som bor utenfor byen – det er ikke nødvendigvis negativt, man tror for eksempel at mennesker på landet er snillere og mer omtenksomme enn de som bor i byen. Derfor må servicen på en hytterestaurant være litt annerledes. Servitørene får gjerne snakke litt ekstra med gjestene og være mindre formelle. Menyene kan skrives for hånd, forklaringene under rettene være litt useriøse. Dermed får byfolket kjenne på det de i bunn og grunn allerede forventet seg når de reiste ut av betongjungelen. Dette gir bedre stemning og åpner for et større pengebruk.