Restauranter

Her får du Norges beste fiskemat servert!

Det er ikke til å legge under en stol at god fiskemat, den finner du langs hele norskekysten! Selvfølgelig er det noen steder som er mer populære, ja til og med mer berømte enn andre. Dersom vi snakker i internasjonal målestokk, så kjenner de aller fleste til steder som Oslo, Lofoten og Bergen. Men det finnes tusenvis av andre spennende steder hvor man kan spise sofistikert fiskemat. Kristiansund er en liten by langs nordmørskysten som er historisk kjent for sin eksport av klippfisk. Langs havnen finner du en lekker, liten restaurant kalt ”Bryggekanten Brasserie, restaurant og bar” der taket er utformet som det karakteristiske klippfisktaket. Dette runde tretaket ble brukt for å verne fisken mot vær og vind under tørkeprosessen. Sjøbua i Ålesund er en annen spennende fiskerestaurant som har beholdt atmosfæren fra en svunnen tid. Det sies at dette stedet muligens er Norges beste! Bud er et lite sted midt mellom disse byene, som er kjent for sin berømte fiskesuppe. Let, og du vil finne de beste delikatesser!

Husk å bestille bord!

Dersom du har tenkt deg på en kjent fiskerestaurant med kjæresten eller hele familien, så er det lurest å bestille bord på forhånd. Det er lite som er så ergelig som å møte opp utenfor en restaurant i finstasen og med en rumlende mage, og deretter få beskjed om at stedet er fullt. Takket være Bookatable.com sitt konsept kan du løse dette problemet ved hjelp av noen få tastetrykk på forhånd. Men bestill i god tid bare for å holde deg på den sikre siden! Ifølge dette praktiske nettstedet er restauranten Slippen fra Fredrikstad den virkelige vinneren når det kommer til det å være Norges beste fiskerestaurant. Dette er en liten by langs Oslofjorden som ligger lengre sør i Norge enn de restaurantene vi nevnte tidligere. Her er det liten fare for at båtene går på et undervannskjær mens du sitter ved restaurantbordet, i motsetning til om du sitter og skuer utover den farlige Nordmørskysten. Men matrettene kan være like spennende uansett! Noen turister tar helt sikkert turen til Norge mye på grunn av vår fiskematkultur. Det er få steder i verden du finner ferskere og sunnere fiskemat enn her i nord.

Nyt fiskemat verden rundt!

Dersom du er en tilhenger av det å spise fisk, så elsker du sikkert mer eksotiske fiskeretter også? Da bør du ikke bare nøye deg med å prøve norske fiskeretter, men ta gjerne turen til andre land. Japan er som vi alle vet kjent for sin sushi-kultur. Denne matkulturen har inntatt resten av verden med suksess, og det finnes utallige sushi-kjeder i de fleste storbyer. Men om du ønsker å prøve typiske fiskeretter i kjente gourmetland, som Italia for eksempel, da er det en egen opplevelse å reise til den italienske kysten for å spise der. Det å oppholde seg i det landet der rettene har oppstått gir deg en helt annen opplevelse, både for øye, gane og sinn. Om du har en drøm om å spise sushi i Japan, da kan du få hjelp med finansieringen av turen hos www.sambla.no. Det er ikke noe poeng å vente for lenge med å leve ut sine drømmer, spesielt ikke om vi snakker om matkultur!