Restauranter

Det langstrakte Norge

I utlandet er det sjelden langt mellom gode spisesteder, men mange av våre nasjonale turistveier går over fjellplatåer eller i grisgrendte strøk, så det kan hende man må bruke fantasien når man blir sulten. Når det er langt mellom spisestedene, kan man bli nødt til å lage sin egen turmat. Da anbefales det å ta med en matpakke.

Picnic table on a beach in Norway: Lofoten islandsSpennende turmat


En
matpakke trenger selvsagt ikke å være traust og kjedelig. Den kan bli et skikkelig gourmetmåltid hvis man tar seg tid til å lage den skikkelig. Pakk gjerne inn en blanding av godsaker i en myk lefse eller et tynnbrød. Her kan du blande sammen grønnsaker, kjøtt eller fisk – og alt annet du har lyst på. Stans på en rasteplass for å spise, eller spis i bilen hvis det er dårlig vær. Du må selvsagt ta med deg søppelet, eller kaste det i en søppeldunk, ikke direkte i naturen. For du vil vel at andre også skal se vakker natur når de kjører langs veien?


Prøv lokalmat


Mange selger lokalmat. Disse utsalgsstedene har kanskje ingen egne spisesteder, men maten de selger kan gi deg unike smaksopplevelser som du ikke får andre steder. Sett deg ute i naturen og nyt ukjente smaker, for norsk mat er lange mer variert og spennende enn folk vil ha det til. Det er ikke nødvendig å reise til utlandet for å oppleve nye smaker. Du trenger ikke engang å dra på tur for å spise spennende mat. Lag din egen spiseplass i hagen, for mat smaker best ute. Prisvennlige materialer finner du på nettsider som
Buildor.no, så det er bare å begynne oppmålingen så du vet hvor mye du trenger å bestille. Det er litt rart at utenlandske turister er mer interessert i norsk lokalmat enn norske turister er. Kanskje det er på tide å oppdage de lokale variasjonene landet vårt har å by på. Kanskje du blir gledelig overrasket.


Mat på budsjett


Spisesteder kan være kostbare, og da er det også penger å spare på å lage sin egen matpakke. En matpakke gjør det lett å tilpasse smaken til både små og store. Alle kan få den maten de selv liker best, slik at alle blir fornøyde.