Restauranter

De beste kulturelle restaurantene i Bergen

Typisk norsk mat er dominert av ferske, lokale ingredienser som det florerer av i landet, fra fisk til en rekke planter som trives godt i sine grønne fjell.

Bergen By tilbyr mange restauranter hvor besøkende kan smake på norsk tradisjonell gastronomi, samt spennende alternativer til skandinavisk mat. Oppdag det beste fra begge verdener i denne korte guiden til noen få av Bergens beste kulturelle restauranter.

Hanne På Høyden

Kjøkkenet Hanne På Høyden bruker utelukkende organiske råvarer hentet fra lokale leverandører, og i Hanne På Høydens tilfelle betyr dette gården som befinner seg på den andre siden av de syv fjellene som omgir sentrum av byen. Vanligvis er norske ingredienser som bjørkeblader, rasmons (en slags vill hvitløk) og furuskudd, hovedpersonene i det moderne kjøkkenet som tilbys på restauranten.

Hanne På Høyden ligger lengst nede i veien i et rolig nabolag, og ligger i et sjarmerende, sentralt sted med to juveler i kronen: Dronningens Rom, et inngjerdet kvartal i restauranten reservert for private arrangementer, og den nydelige bakgården. Dette er utvilsomt det mest sjarmerende stedet å spise i Bergen på varme sommerdager.

Her kan gjestene også spille forskjellige bordspill som er å finne i en av restaurantens gamle, nydelige veggseksjoner, eller man kan spille andre typer spill via gratis internett, slik som for eksempel casino på nettet. Hvis du er interessert i denne typen underholdning, kan du med en Unibet bonuskode i 2017 få gratis penger til å prøve lykken med.

Enhjøringen

På Enhjøringen kan reisende smake hval-scarpaccio, en av de typiske Bergen-rettene på restaurantens sjømatmeny. Utover den imponerende menyen, hvor fiskelskere kan velge mellom de forskjellige norske delikatessene som tilbys, er Enhjørings ess i ermet den historiske plasseringen. Restauranten ligger på Bryggen, et pittoresk 1700-tallsområde med trehus med nydelig malte vegger og skråtak. Innredet i en av disse sjarmerende husene, finner man Enhjørings hjemmekoselige interiør, fylt med malerier, klokker, skap og antikke møbler som fremkaller atmosfæren fra en svunnen tid.

To Kokker

I ett av Bryggens gamle hus, kan To Kokker nås ved å spasere ned en bakgate og opp en trapp. Den fantastiske maten som serveres i denne topprestauranten er vel verdt omveien. Bestill din utsøkte elg-carpaccio eller muslingesuppe og nyt den ovnsbakte torsken eller piggvaren med muttersmør. Hver av de tradisjonelle norske rettene er perfekt tilberedt og fyller ganen med en triumf av autentisk smak. Dette historiske, intime stedet, med sine nydelige trevegger malt med varme fargetoner, legger bare til den unike opplevelsen som To Kokker tilbyr til sine heldige gjester.