Svak kronekurs fører til at utenlandsferien blir ekstra dyr for mange nordmenn, så hvorfor ikke heller velge en rundreise i eget land? Det finnes mange flotte opplevelser rundt om i Norge, inkludert gode restaurantopplevelser og flotte lokale råvarer.
Type bil avgjør hvor mye du må planlegge
En kulinarisk rundreise i Norge kan være nøye planlagt, helt åpen eller noe midt imellom. Type bil har selvfølgelig mye å si.
- Antallet nordmenn som har bobil har økt betydelig, og allerede i 2020 var det godt over 50 000 bobiler registrert i Norge. Med en bobil eller husvogn er det bare tilgjengelige oppstillingsplasser som begrenser hvor du kan kjøre.
- Hvis du er så heldig at du har en skikkelig «håndverkerbil» som du kan benytte på ferien, for eksempel en Amarok hardtop, er tilgjengelig plass åpenbart ikke noe problem. Med en smart Amarok hardtop kan du i utgangspunktet pakke både telt, grill og alle hagemøblene. Det er dermed plass til familien som eventuelt er begrensende.
- Selv med en helt vanlig bil, er det ofte mulig å overnatte uten spesielt mye planlegging. Det finnes for eksempel mange ulike oppblåsbare madrasser som kan benyttes.
Hovedfokus på restauranter eller egen mat?
På en reise rundt i Norge vil det være naturlig å stoppe på veikroer underveis. NAF kårer Norges beste veikro med jevne mellomrom. Maten på bensinstasjoner og typiske hurtigmatkjeder er den samme over hele landet, og kanskje ikke det aller mest spennende valget på tur. Når man kommer til en litt større by, er det selvfølgelig mye mer å velge mellom.
Samtidig er det også på sin plass å slå et slag for å lage mat selv. Det skal selvfølgelig ikke bli til et ork på en avslappende ferie, men det kan være spennende å skape egne smaksopplevelser med gode lokale råvarer. Hvorfor ikke stoppe på et gårdsutsalg og oppdage nye delikatesser? Vanskeligere trenger det ikke å være.